CJVV stunt in Almere

21 november 2012 om 00:00 Sport

ALMERE - CJVV heeft zaterdag voorkomen dat koploper FC Almere de eerste prijs in het nieuwe seizoen in de wacht sleepte. De Amersfoorters klopten de Almeerders op eigen bodem en bedierven daarmee het voor de thuisclub geplande feestje. De 0-2 nederlaag betekende dat Almere naast het eerste periodekampioenschap greep.

De eerste kansen waren ook voor CJVV. De ploeg scoorde echter pas in de 28e minuut. Salim el Yousfi bekroonde een fraaie solo die al vanaf de middenlijn begon, met een doelpunt: 0-1.

In de tweede helft probeerde Almere tevergeefs de achterstand weg te werken. CJVV kreeg daardoor meer ruimte maar verzuimde met counters het duel snel te beslissen. Pas in de laatste minuut kon CJVV de genadeklap uitdelen. Dylan Wienke was door zijn snelheid niet te stoppen. Hij gaf een voorzet waaruit zijn ploeggenoot Pim de Jong kans zag nummer twee te laten aantekenen: 0-2.