Mogelijkheid zwembad Vathorst openhouden

6 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De PvdA wil de mogelijkheid openhouden dat er ooit een zwembad komt in Vathorst. De partij vindt het voor nu en voor de toekomst van belang dat er een overzicht bestaat van de regionale behoefte aan zwemwater en de beschikbaarheid van zwembaden in de regio. ,,Een duidelijk beeld van de zwemwaterplannen van onze buurgemeenten Nijkerk, Leusden, Soest en Bunschoten nu en in de toekomst zijn dan nodig'', vindt PvdA-fractievoorzitter Rob van Muilekom. Ook moet duidelijk zijn wat er wordt gerealiseerd aan de Hogeweg en hoe het verdergaat met het zwembad in Hoogland.

De PvdA constateert dat de hoeveelheid m2 zwemwater in Amersfoort de komende jaren afneemt terwijl de bevolking van Amersfoort nog groeit van 150.000 naar circa 170.000 inwoners. Met de oplevering van zwembad Hogekwartier in 2016, de instandhouding van zwembad Hoogland en de sluiting van de zwembaden Sportfondsenbad en Liendert, heeft Amersfoort vanaf 2016 zo'n tien procent minder m2 aan zwemwater. In 2012 is er 2544 m2 zwemwater, In 2016 wordt dat in totaal 2284 m2.

De partij merkt op dat er bij de buurgemeenten nog geen duidelijkheid bestaat over de beschikbaarheid van zwemwater in de toekomst en mogelijke zwembadsluitingen. Als het zwembad in Hoevelaken zou worden gesloten en het zwembad Hoogland aan een grote renovatie toe is, kan de vraag aan de orde komen of er in Amersfoort Noord een nieuw zwembad gewenst is.

Ook is er onduidelijkheid over de toekomst van zwembad Hoogland. Het zwembad voldoet nu nog, maar dat kan over vijf tot tien jaar heel anders zijn. Volgens de PvdA is het niet het juiste moment om een besluit te nemen over het wel of niet realiseren van een zwembad in Vathorst.

Tijdens de begrotingsbehandeling zal de partij een amendement indienen waarin staat dat er op dit moment nog geen wordt genomen over de realisatie van een zwembad in Vathorst. Eerst moet er nadere informatie komen over de regionale ontwikkeling van zwemwaterbehoefte en -aanbod in de komende 10 jaar, waarbij rekening wordt gehouden met bestuurlijke en beleidsmatige ontwikkelingen in buurgemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie