Circus Amersfoort haalt circusfestivals naar Keistad

29 maart 2018 om 13:20 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Amersfoort is dit jaar het decor van twee circusfestivals tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend. Circus Amersfoort organiseert dan het Nederlands Jongleer Festival en het Nederlands Acrobatiek Festival. De organisatie hoopt de stad zo in de circusgemeenschap goed op de kaart te zetten.


De jaarlijkse evenementen zullen op initiatief van het lokale jeugdcircus voor het eerst in Amersfoort plaatsvinden, bij Fit Academie Bokkeduinen. De organisatie verwacht
ieder weekend enkele honderden circusfanaten uit binnen- en buitenland te mogen verwelkomen. Om alle bezoekers te herbergen wordt een tijdelijk kampeerveld naast het festivalterrein ingericht.


Vier dagen lang biedt het festival ruimte om shows te bezoeken en nieuwe trucs te leren. Ook voor Amersfoorters is het een kans om circusartiesten in actie te zien. Het jongleerfestival brengt met een parade een bezoek aan de binnenstad en voor de acrobaten staat een voorstelling op het Lieve Vrouwekerkhof op het programma. Beide evenementen organiseren spellen in het centrum en worden op de laatste avond afgesloten met een galashow in het openluchttheater.


Aan het hoofd van het Jongleerfestival staat Martijn van Nunen. Hij heeft hoge verwachtingen van beide weekenden. "Als vaste jaarlijkse deelnemers van de festivals wilden wij graag de uitdaging aangaan ze allebei te organiseren. We zagen heel veel kansen hoe we de twee festivals samen kunnen ontwikkelen", vertelt hij. Luuk Tondeur, voorzitter van het Acrobatiekfestival, valt hem gelijk bij. "De festivals hebben een bijzondere en open sfeer en onze stad is ons thuis, dat willen we samenbrengen. Ik hoop dat de jongleurs en acrobaten een mooie tijd hebben in onze stad en hopelijk geeft het tegelijkertijd een boost aan de circuscultuur van Amersfoort", legt Tondeur uit.


De twee festivals zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot vaste prik op de circuskalender en zijn populair onder zowel professionele artiesten als hobbyisten. Al tientallen jaren verzamelen de jongleurs tijdens het Hemelvaartweekend terwijl de acrobaten dit één week later doen. Circus Amersfoort heeft voor het eerst besloten de twee evenementen met één team te organiseren in dezelfde stad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie