Chinese keuken nieuwe stijl

31 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Het menu bestaat uit kleine gerechten, allemaal met hun eigen subtiele smaak, die tot een maaltijd gecombineerd worden. Het is vergelijkbaar met tapas, maar dan Aziatisch’’, legt Cheng het nieuwe concept uit.

KATTENBROEK - Restaurant China Palace is in een modern jasje gestoken. In september is het restaurant in Emiclaer drie weken dicht geweest voor een verbouwing, en in oktober worden de laatste details afgemaakt. Het interieur, de keuken, en het servies zijn volledig vernieuwd. Deze veranderingen gaan hand in hand met de ontwikkeling van een nieuw menu. ,,We noemen ons nu Asian Restaurant, in plaats van Chinees Indisch Restaurant,’’ vertelt Susan Cheng, gastvrouw van China Palace.

In het afgelopen half jaar heeft China Palace proefgedraaid met het nieuwe menu, en merkte dat dit bij de klanten in de smaak viel. Op de nieuwe menukaart staan Chinese, Japanse, Thaise en Indische gerechten, allemaal als kleine hapjes, en bedoeld om te combineren. Klanten kunnen kiezen of ze zich willen laten verrassen door chef-kok Jim Jin, of dat ze graag zelf hun menu samenstellen. ,,Meestal bestaat een menu uit ongeveer twaalf gerechten, maar als mensen daarna nog trek hebben dan serveert Jim gewoon nog een paar gerechten extra’’, zegt Cheng. Jim Jin, de echtgenoot van Cheng, is altijd bezig om zijn eigen specialiteiten te ontwikkelen.

Hij gaat daarvoor op reis naar Azië om nieuwe gerechten te ontdekken, en wint geregeld prijzen bij wedstrijden tussen chef-koks. Al die inspiratie kan hij nu kwijt in de nieuwe menukaart.

Cheng merkt dat de klanten soms nog wel even moeten wennen aan de nieuwe menukaart. Ze vindt het leuk om mensen dingen uit te laten proberen: ,,Mensen die normaal geen vis eten, stel ik soms voor toch een visgerecht te nemen. En dan merken ze dat vis best lekker kan zijn.’’

Ook het wachtende publiek voor de afhaalmaaltijden zet ze een aantal van de nieuwe gerechten voor zodat ze er kennis mee kunnen maken. Het afhaalmenu is overigens wel traditioneel Chinees Indisch gebleven, en sinds kort is er sushi aan toegevoegd.

Binnenkort organiseert China Palace nog een feestavond met een proeverij van de nieuwe gerechten met een wijnarrangement. Cheng: ,,In China wordt ook steeds vaker wijn bij het eten gedronken, in plaats van de traditionele thee. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wijn past er echt heel goed bij.’’

China Palace Asian Restaurant

De Beurs 53

3823 GA Amersfoort

033 - 4558886

www.chinapalace.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie