Eerste winst hockeyheren AMHC

7 november 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De hockeyheren van AMHC behaalden vandaag een ruime 6-1 overwinning op Union uit Nijmegen. Daarmee kreeg de Amersfoortse overgangsklasser loon naar werken en sloot het eerste deel van de competitie toch nog af met een zo lang gehoopte overwinning. Van meet af aan was Amersfoort de bovenliggende partij en kreeg in de eerste tien minuten al tal van 100% kansen die echter niet werden benut. De gasten die slechts af en toe op de speelhelft van AMHC opdoken, hadden niets in te brengen tegen een met veel druk spelende Amersfoortse ploeg. Het duurde tot in de laatste minuten van de eerste helft voordat AMHC tot scoren kwam en binnen twee minuten een ruststand van 2-0 op het scorebord wist te brengen. Vermeldt dient te worden dat de heftige regenval het waterveld in de tiende minuut deed lijken op een waterbed, waardoor de leiding besloot het resterende deel van de wedstrijd op een ander veld uit te spelen (zandveld). Ook in de tweede helft een homogeen spelende Amersfoortse formatie die met bij vlagen prachtig combinatiespel de voorsprong wist uit te breiden naar 4-0. Alhoewel Union vanuit een strafcorner nog wel kon verkorten tot 4-1, was het vervolgens de thuisploeg die nog eenmaal vol gas gaf en de wedstrijd eindigde met een dik verdiende 6-1 overwinning. Komende week is er een herindeling van de poules en kan AMHC de komende periode laten zien dat deze winstpartij zeker niet eenmalig kan worden genoemd.