Knap herstel De Posthoorn

7 november 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De voetballers van De Posthoorn hebben zich zaterdag knap hersteld van de blamerende nederlaag (11-1) in de vorige competitieronde tegen Nita. De Amersfoorters bleven het hoog geklasseerde Loosdrecht op de Bokkeduinen met 2-1 de baas.

Na de eerste balomwentelingen leek een driepunter voor de formatie van interim-trainer Dave Snijders nog ver weg. Doelman Kees Veerman hield zijn doel echter schoon, waarna ook de thuisclub enkele kansen kreeg. De beste scoringsmogelijkheid in de eerste helft werd echter niet door De Posthoorn aanvaller Simon Wetzel benut.

Na een afgekeurd doelpunt van Jeffrey Kaspers was het na een minuut of twaalf in de tweede helft aan de andere kant wel raak. Veerman had geen antwoord op de rebound van Raymon Lagerburg: 0-1.

Na die tegenvaller toonde De Posthoorn karakter en werd de ploeg voor de grote inzet ook beloond. Wetzel (1-1) en invaller Maickey Smeele (2-1) zorgde voor grote vreugde in de gelederen van de lokale derdeklasser. De rode kaart voor Jochem Koot in de slotminuten maakte de vreugde ook niet minder.