HVC verrast Amsvorde

7 november 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De stadsderby tussen Amsvorde en HVC heeft zondag een verrassende winnaar opgeleverd. Op eigen veld liet Amsvorde zich door HVC, de hekkensluiter in de vierde klasse G, verrassen: 2-4. Voor HVC betekende de driepunter de eerste overwinning in dit seizoen.

Op Nimmerdor opende Amsvorde na een minuut of zestien de score. Stijn Vermeer was de schutter: 1-0. Het antwoord van HVC liet niet lang op zich wachten. Martin Kestelo zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. Nog voor rust namen de bezoekers een voorsprong. Suat Kaya werd door Amsvorde doelman Thom Ankone gevloerd. De toegekende strafschop werd door Leroy Thijssen benut: 1-2.

Na rust waren de meeste kansen voor de thuisclub maar scoorden de gasten het eerst. Aziz Tighouani breidde de voorsprong met een eenvoudige intikker uit: 1-3. Amsvorde bracht daarna de spanning in de wedstrijd terug. Vermeer profiteerde met een kopbal van een wegglijdende HVC verdediger Tarek Bakkenes: 2-3. Niet lang daarna maakte Ethan van de Klok aan alle onzekerheid een einde: 2-4.