Ruime zege hockey dames AMHC

24 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De hockeydames van AMHC behaalden op sportpark Birkhoven een ruime 6-1 overwinning op Twente. Al na een tweetal minuten in de eerste helft kreeg de thuisploeg de eerste strafcorner die pas bij een derde poging werd omgezet in een 1-0 voorsprong door een treffer van de uitstekend spelende Anneloes Tervoert. Nadat in de tiende minuut een doelpunt voor AMHC werd afgekeurd, duurde het vervolgens tot de 25e minuut voordat Amersfoort met wederom een doelpunt van Tervoert op een 2-0 voorsprong kwam. Een derde treffer in de 27e minuut voor de thuisploeg betekende niet alleen de 3-0, maar was ook tevens de ruststand. Een Twentse tegentreffer bij aanvang van de tweede helft betekende de 3-1, waarna Amersfoort vol gas gaf om uiteindelijk te eindigen in een 6-1 eindstand, waarin uitblinker Tervoert een groot aandeel had.