Kaasspecialist Renkema bestaat 25 jaar

24 oktober 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Het was best een grote stap toen we hier in 1987 voor onszelf begonnen’’, vertelt Piet Renkema. ,,We hadden jonge kinderen, en de kaaswinkel die voor ons in dit pand zat liep niet erg goed. Toch had ik er vertrouwen in, en uiteindelijk is het ook altijd goed gegaan. Maar het was vooral in het begin wel hard werken.’’ Renkema werkte eerst elf jaar bij een supermarkt voor hij filiaalleider werd bij een kaas- en broodwinkel aan het Euterpeplein. ,,Daar kreeg ik steeds meer affiniteit met kaas, en haalde ik de nodige diploma’s. Na zeven jaar wilde ik graag als zelfstandige verder en toen kwam gelukkig de mogelijkheid om hier aan de Leusderweg een eigen kaaswinkel te beginnen.’’ Renkema is samen met zijn vrouw Annie de eigenaar van de winkel, en ook hun twee zoons Pieter en Wouter staan in de winkel. Pieter wordt binnenkort ook mede-eigenaar - hij zal later de zaak overnemen. ,,Daarnaast hebben we nog onze vaste medewerkster Bianca, die werkt hier inmiddels al weer 19 jaar.’’ De winkel is in de afgelopen 25 jaar twee keer verbouwd, de laatste keer was vorig jaar. De winkel is toen meer open geworden, klanten kunnen er meer rondkijken en zich laten adviseren door Renkema en zijn medewerkers.

AMERSFOORT - Op 1 oktober vierden Piet en Annie Renkema het 25 jarig bestaan van hun kaasspeciaalzaak aan de Leusderweg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen zij daarvoor allebei een ‘gouden kaasboertje’. Voor de klanten, van wie sommigen al 25 jaar in de winkel komen, wordt het jubileum gevierd met een aantal themazaterdagen in oktober en november, en een speciale spaaractie.

Renkema is nog altijd enthousiast over kaas: ,,Kaas is heel veelzijdig. Er zijn vele soorten, en ieder land heeft weer zijn eigen kaas. Je kunt kaas op veel verschillende manieren in gerechten verwerken, het hoeft echt niet alleen op de boterham. Daar adviseren we onze klanten graag over, en we hebben daarvoor een speciale website met recepten.’’ In de winkel zijn veel verschillende specialiteiten te koop, waaronder de smaakvolle boerenkaas van Pietershoeve, maar ook diverse internationale kazen, noten en wijn.

De Kaasspecialist Renkema staat al vijftien jaar op rij in de lijst van de beste 25 kaasspeciaalzaken van Nederland. De hoogste notering tot nu toe is een vierde plaats twee jaar geleden. En daar is Piet Renkema heel trots op.

De Kaasspecialist Piet en Annie Renkema

Leusderweg 116-II

3817 KD Amersfoort

www.dekaasspecialist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie