Hooglanderveen wint burenruzie

15 oktober 2012 om 00:00 Sport

0-1 Remco van de Berg, 1-1 Thijs Tomassen, 2-1 en 3-2 Roy Tomassen, 2-2 Sven van Rossum

Achterveld verslagen in beladen derby ACHTERVELD - De burenruzie tussen Hooglanderveen en SV Achterveld is gewonnen door Hooglanderveen. De geelblauwen kregen de oranjehemden na rust op de knieën: 3-2. ,,Zo'n beladen derby wil je altijd winnen. Dit is heerlijk", vertelt tweevoudig doelpuntenmaker Roy Tomassen.

door Edward Doelman

De dorpstwist begon stormachtig. Remco van de Berg opende na zes minuten voor Achterveld de score, een minuut later maakte Thijs Tomassen alweer gelijk. Vervolgens nam de thuisploeg de leiding via Roy Thomassen, maar die treffer werd in de 18e minuut teniet gedaan door Sven van Rossum. Maar het waren niet alleen de doelpunten die de wedstrijd al vroeg liet ontbranden. In het veld werden harde duels uitgevochten, waar Stijn Mossink het eerste slachtoffer van was. De jonge middenvelder moest zich in de openingsfase al laten vervangen. ,,Het ging er inderdaad stevig aan toe", bevestigt Roy Tomassen.

Uit voorzorg

Remco van de Berg mocht van geluk spreken dat hij de rust haalde. De aanvaller van Achterveld ging er een paar keer onbesuisd in, waarbij hij nadrukkelijk solliciteerde naar een kaart. Het bleef bij één gele prent. Trainer van Achterveld Jeroen Jooren liet hem in de rust uit voorzorg in de kleedkamer achter, ten faveure van Joury van 't Klooster.

In het eerste kwartier na de pauze nam Hooglanderveen de wedstrijd in handen. De aanvallers van de thuisploeg doken enkele malen gevaarlijk op voor keeper Robin van Ruitenbeek. Tom Wolthuis kopte uit een corner echter net naast, terwijl Guido Hildebrand na een fout van Marc de Ridder een vrije doortocht kreeg. Hildebrand faalde echter oog in oog met Van Ruitenbeek. ,,In de eerste helft wisten we bij vlagen met een goede opbouw nog gevaarlijk te worden, maar in de tweede helft vergaten we te voetballen. Het werd daardoor een echte dorpspartij", zag trainer-cach Jeroen Jooren namens de bezoekende ploeg.

Winnende goal

Achterveld bleek in het tweede bedrijf maar één keer gevaarlijk. Youry van 't Klooster vuurde over Rob Grooteveen, maar het leer verdween via de lat over de goal. Daarentegen kreeg Hooglanderveen wel kansen. Het leverde in de 77e minuut de winnende goal van Roy Tomassen op. De linkeraanvaller schoot raak na een diepe bal van Freddy Botterblom en was blij over zijn grote aandeel in de derbyzege. ,,Ik had er dit seizoen pas eentje inliggen, terwijl scoren toch een belangrijke taak is voor een spits. Dit bezorgt mij een enorm goed gevoel", aldus de man van de wedstrijd.

Achterveld kon in de slotfase de 3-2 achterstand met opportunisme niet meer rechtbreien, ondanks dat Hooglanderveen door rood voor Nick Kreijne met tien man verder moest. Kreijne had een woordenwisseling met de assistent-scheidsrechter van Achterveld. Desondanks bleef Hooglanderveen overeind. ,,Wij beschouwen de duels tegen Hooglanderveen als de wedstrijden van het jaar, het is voor ons de enige echte derby. Dan is deze uitslag heel, heel zuur", aldus een teleurgestelde Jooren, trainer van de verliezende partij.