Afbeelding
Politie

Twee Amersfoorters gearresteerd voor handel in medicijnen

29 maart 2018 om 11:15 lokaal

AMERSFOORT Met de aanhouding van twee verdachten heeft de politie een slag toegebracht aan de illegale handel in medicijnen. Bij de doorzoeking in de woning van beide verdachten in Amersfoort werd een grote hoeveelheid medicatie aangetroffen.

Het onderzoek van de politie startte begin van dit jaar met een melding over mogelijke handel van drugs in Amersfoort. De recherche ontdekte vervolgens dat het niet ging om verdovende middelen, maar om medicatie die bij een afvalverzamelaar was verduisterd. De veelal zware medicatie zoals Oxycodon, Morfine, Temazepam en Fentanyl werd daarna verkocht aan drugsgebruikers in Amersfoort.

Op maandag 26 maart werd een 37-jarige Amersfoorter aangehouden die de medicijnen verduisterde bij de afvalverzamelaar. Een dag later volgde de arrestatie van de verkoper, eveneens een 37-jarige Amersfoorter.

AFVALVERZAMELAARS Direct na de aanhoudingen werden de woningen van beide verdachten doorzocht. Hierbij troffen de agenten een aanzienlijk hoeveelheid medicatie aan (foto). De middelen bleken afkomstig te zijn van een gespecialiseerd afvalverzamelaar waar medicatie wordt aangeleverd vanuit diverse inleverpunten. Deze inleverpunten worden door particulieren gebruikt om overtollige medicijnen in te leveren.

In het onderzoek heeft de politie veel medewerking gekregen van de betrokken afvalverzamelaars. Mede hierdoor leidde het onderzoek uiteindelijk tot arrestaties en de vondst van de medicijnen. Beide verdachten zijn ingesloten en worden donderdag 29 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie