Nijkerkse toren heeft van regio hulp nodig; nog 1 dag digitaal stemmen mogelijk

9 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Nijkerkse witte toren gooit hoge ogen in de strijd om de Mooiste toren van Nederland. Die competitie is georganiseerd door het Radio 5 programma De Zondag van VanWilligenburg van oud-tv-presentator Hans van Willigenburg. Er is via internet een hevige strijd gaande tussen de O.L.V.toren van Breda en de Witte van Nijkerk. Nu, een dag voor het sluiten ven de stembus, ligt Breda een paar honderd stemmen voor: 8242 om 7604 stemmen.

De Nijkerkse actievoerders doen nu een beroep op inwoners van plaatsen in de omgeving van Nijkerk om Nijkerk te hulp te komen. De Nijkerkse columnist Harry Hamstra die de actie op touw zette (,,Natuurlijk, ik ben geboren onder de Nijkerkse toren.'') merkt op dat de strijd ongelijk is: ,,Breda heeft veel meer inwoners dan Nijkerk. Zo bezien is het al fantastisch dat Nijkerk zoveel stemmen heeft. Maar het is toch ook voor inwoners uit omliggende plaatsen veel leuker als de mooiste Toren van Nederland in deze regio staat. Daarom vragen we iedereen Nijkerk te helpen.''

Stemmen kan nog tot middernacht op woensdag 10 oktober.

Hoe te stemmen?

Je kunt op de hoogte blijven van de stand van zaken met de volgende twee facebookpagina's die speciaal voor deze verkiezing zijn gemaakt.

http://www.facebook.com/nijkerkheeftdemooiste en http://www.facebook.com/MooistevanNederland

Stemmen kan via de site www.rkk.nl. Eerst het keuzevakje Nijkerk aanklikken en vervolgens de keuzevraag beantwoorden met het cijfer 5. Dan kun je stemmen.

Als je terug gaat naar de stempagina zie je bij de Nijkerkse toren ook de mogelijkheid om meer info te krijgen. Klik daarop en scroll vervolgens naar beneden. Onder aan de pagina zie je het totaal aantal uitgebrachte stemmen en een zogenaamde 'Vind ik leuk' button. Als je tegelijkertijd ingelogd bent op je facebookpagina kun je op die manier nóg een keer stemmen. Uiteindelijk worden de beide stemmen bij elkaar opgeteld in de einduitslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie