Oeuvreprijs SCENECS 2012 naar Dick Maas

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Oeuvreprijs van SCENECS 2012 gaat dit jaar naar filmregisseur Dick Maas. De Oeuvreprijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Het SCENECS International Debut Film Festival is het filmfestival voor nieuwe filmmakers en vindt plaats bij JT Grand theatre in Amersfoort en filmtheater Hilversum. Verschillende nationale- en internationale films beleven tijdens het festival hun première op het grote scherm, in de categorieën fictie en documentaire.

Het Grand Gala, de prijsuitreikingsavond van SCENECS is een spectaculaire award show waarbij niet alleen fantastische optredens worden gegeven, maar ook de 'Dutch Golden Stone Award' wordt uitgereikt. Naast de reguliere prijzen kent SCENECS ook de Oeuvreprijs. De Oeuvreprijs is een zeer begeerde prijs voor gerenommeerde filmmakers welk tijdens hun carrière veel voor de Nederlandse Film industrie betekend hebben.

Dick Maas is een bekende Nederlandse filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent. Hij begon zijn carrière met zijn eerste lange bioscoopfilm 'De Lift' (1983). Na zijn debuut met zijn eerste bioscoopfilm behaalde hij het ene succes na het andere, bijvoorbeeld Moordwijven (2007) en Quiz (2012) . Hij heeft al eerder aantal grote prijzen gewonnen zoals de goudenkalf voor de beste regie en de lange speelfilm.

Tevens zal er ook een masterclass verzorgd worden door Dick Maas. Tijdens de masterclass zal een actueel onderwerp uit de filmwereld besproken worden en veel aspecten die bij het maken van een film van belang zijn worden belicht.

Het Grand Gala en de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards vinden plaats in de theaterzaal de Flint op 3 november 2012.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie