Drukbezocht en geslaagd 'Gemaakt in Amersfoort-diner'

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Donderdagavond 4 oktober was het Ondernemersplaza bij de Kamer van Koophandel decor voor het Gemaakt in Amersfoort-diner. Bijna honderd ondernemers schoven aan de lange tafels voor een diner van streekproducten, een veiling van creatieve diensten en producten en de uitreiking van de Gemaakt in Amersfoort-trofee.

Het diner werd georganiseerd door vier creatief ondernemers (met steun van de gemeente Amersfoort en de Kamer van Koophandel) en had als doel om grotere en meer traditionele bedrijven uit de regio Amersfoort te verbinden met de vele kleine creatief en innovatieve bedrijven van Amersfoort. Door de verschillende bloedgroepen te mengen aan de dinertafels ontstonden er levendige conversaties over ondernemen en innoveren en ontstonden er een eerste basis voor onderlinge samenwerking.

Aan het einde van de avond werd de Gemaakt in Amersfoort-trofee 2012 uitgereikt door wethouder Gert Boeve. Het eetbare visitekaartje van Akimoto werd verkozen tot meest innovatieve en creatieve product. Eén keer scannen met je smartphone en je hebt de contactgegevens van Akimoto in je telefoon. Het visitekaartje is daarna overbodig, dus kan opgegeten worden. De visitekaartjes zijn gemaakt van ouwel, waar de makers met eetbare inkt op hebben geprint. Kortom een product die twee zaken verrassend combineert: de techniek van de QR-code en gebruik van duurzaam materiaal. Een product waar je mee voor de dag kan komen! Als maker, als ontvanger en ook als stad van herkomst! Een echt visitekaartje voor Akimoto en voor Amersfoort als creatieve stad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie