Medewerkers VSBfonds zetten zich in via Present

6 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ruim dertig werknemers van VSBfonds hebben zich donderdag 4 oktober ingezet voor verschillende projecten van Stichting Present om zo kennis te maken met waar deze stichting voor staat. Ook kwamen zij in contact met verschillende doelgroepen waarvoor Present zich inzet. 

VSBfonds heeft een donatie aan Present Nederland gedaan voor de oprichting van dertig extra lokale Present stichtingen in Nederland. Het fonds wil zo bijdragen aan projecten die zich richten op mensen die beperkt worden in hun mogelijkheden om mee te doen in de samenleving. De medewerkers wilden echter ook zelf bijdragen aan de diverse projecten van Present. Een projectbezoek bood hen de unieke kans om dat te doen.

Er waren diverse activiteiten waarvoor zij zich konden inzetten. Zo stak een groep medewerkers de handen uit de mouwen op Zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg en werd er door een andere groep samen met enkele cliënten van een activiteitencentrum een bezoek gebracht aan een fototentoonstelling. Ook werd een alleenstaande man geholpen, wiens huis door een aantal tegenslagen vervuild was geraakt. Zijn huis werd aan kant gemaakt. De man liet achteraf weten enorm genoten te hebben van de aanwezigheid van de groep vrijwilligers. Aan het eind van de dag zwaaide hij ze blij en dankbaar uit. Een aantal vrouwelijke medewerkers zetten hele andere kwaliteiten in tijdens hun Present activiteit. Zij kookten samen met vrouwelijke migranten en vluchtelingen een aantal stamppotten. Op deze manier lieten ze de vrouwen kennis maken met typisch Nederlandse eetgewoonten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie