Twitteren met de wijkagent

5 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bewoners van wijken in Amersfoort noord en zuid kunnen vanaf vrijdag 5 oktober twitteren met wijkagenten in dit gebied. Twitter is voor wijkagenten een handig en laagdrempelig middel om online in contact te zijn met bewoners en ze te vertellen waar ze mee bezig zijn. De wijkpolitie in het district Eemland zuid breidt hiermee het gebruik van sociale media verder uit.

Sinds juni twitteren de wijkagenten Eelco Otter en Dennis Hogeveen via account PolAfoortOost over het wijkwerk en veiligheidszaken in de wijken Randenbroek, Liendert, Schuilenburg en Rustenburg. Daarnaast wordt via het districtelijk twitteraccount @Politie033opsporingsinformatie over de inzet van de politie getwitterd. Inmiddels maken 600 volgens gebruik van deze extra veiligheidsinformatie.

Op het twitteraccount @PolAfoortZuid wordt door de wijkagenten Gerard van der Grift en Paul Tekstra getwitterd over het werk en veiligheidszaken in de wijken Dorrestein, Leusder-, Vermeer- en Bergkwartier. Op het account @PolAfoortNoord wordt door de wijkagenten Eric Broere, Peter Drost en Arnoud Mooibroek getwitterd. Zij twitteren over het werk in Nieuwland, Vathorst, Schothorst, Kattenbroek en Zielhorst. Ook twitteren zij aandachts- en opsporingsberichten namens andere wijkagenten die in dit gebied werken.

Met deze nieuwe twitter-accounts wil de politie bewoners extra informeren over veiligheid in de directe leef- en/of werkomgeving. Daarmee hoopt het wijkteam op een toename van de meldingsbereidheid en samenwerking met de inwoners en ondernemers van dit gebied.

De twitteraccounts worden niet 24 uur per dag bijgehouden en zijn openbaar. De accounts zijn om die reden niet geschikt voor het melden van (spoedeisende) zaken of verdachte situaties. Het is verstandig om bij spoed en verdachte situaties alarmnummer 112 te bellen. De overige meldingen of voor een afspraak met de wijkagent is het landelijk toegangsnummer van de politie bereikbaar via tel. 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie