Nieuwland maakt indruk

17 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Nieuwland is onder leiding van trainer Henk van Zoeren bezig aan een ijzersterk seizoen. Na de overtuigende zege (4-0) op Renswoude zijn de Amersfoorters koploper De Meern weer dichter genaderd. Nieuwland staat na de zevende competitieronde tweede op de ranglijst van de tweede klasse B, met een achterstand van drie punten op de lijstaanvoerder.

Renswoude had in Amersfoort weinig in te brengen. Binnen een half uur had Nieuwland de bezoekers al op een 3-0 achterstand gezet. Na een overtreding op Guitan Peters kon Hossein Mezbanali al in de tweede minuut uit een strafschop de score openen: 1-0. Nummer twee volgde een kwartier later en kwam op naam van Rihad Monte, normaal in het tweede team actief en de vervanger van de afwezige Johan Gelderblom (priveomstandigheden). Monte droeg met een doelpunt zijn steentje bij aan het dagsucces van Nieuwland: 2-0. In de 27e minuut kon de doelman van Renswoude de bal niet vasthouden en daarvan profiteerde Delano Flemming: 3-0.

De tweede helft was een formaliteit. Nieuwland scoorde alleen nog via Peters: 4-0.