Amsvorde komt tekort

17 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Amsvorde is zondag op Nimmerdor een maatje te klein voor DWSV gebleken. De Amersfoorters gingen op eigen veld met duidelijke cijfers (1-6) de boot in.

Na de eerste helft (1-2) was de wedstrijd nog niet gespeeld. Het hoger geklasseerde DWSV liet echter in de eerste 45 minuten al zien dat de ploeg over meer kwaliteit dan de formatie van trainer Dennis van Dijk beschikt. Dat kwam in de tweede helft ook in de uitslag tot uiting.Toen scoorden de bezoekers nog vier keer en daar kon de thuisclub alleen een kopbal van Gijs Janssen tegenover stellen.

Voor het enige Amsvorde doelpunt zorgde Barry Smeeing op slag van rust. Na een fraaie knal van Jeffrey Korlaar op de lat benutte Smeeing de rebound met een rake kopbal: 1-2. Daarvoor had Peter Arts al twee keer gescoord. De aanvoerder van DWSV nam na rust ook nummer vier voor zijn rekening (1-4), nadat zijn ploeggenoot Ahmed Jibril het verschil weer op twee doelpunten had gebracht: 1-3.

De twee overige doelpunten van DWSV, gescoord door Mitchell Huussen (1-5) en Jordy Engelbart (1-6), waren alleen nog voor de statistieken van belang.