Quick boekt verwachte winst

10 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De voetballers van Quick hebben zondag gedaan wat ze moesten doen: winnen van het nog puntloze Nederhorst. Maar de 2-1 winst kwam niet gemakkelijk tot stand. Verrassend genoeg beslisten de Amersfoorters het duel pas toen ze met een man minder moesten spelen vanwege een rode kaart (twee keer geel) voor Jordy Vreekamp. Paul Richard voltrok vanaf elf meter het vonnis over de hekkensluiter.

Na de eerste 45 minuten was de tussenstand 1-1. Uit een hoekschop opende Ibrahim el Khalki na een minuut of negen onverwacht de score. Zonder tussenkomst van wie dan ook belandde de bal achter de kleine doelman Ilja van de Bosch: 1-0. In de 22e minuut was een strafschop niet aan Nederhorst speler Jesse van Huisstede besteed. Quick doelman Wesley van Beekhoven stopte de bal maar hij had daarna geen antwoord op de rebound van Fadie Hanna: 1-1.

Een kwartier voor tijd werd Rob Hosman door Edwin Klok vastgehouden. De toegekende strafschop vormde voor Richard geen probleem: 2-1.