Eerste plaats voor Meander Medisch Centrum in AD Top-100

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Dit jaar staat Meander Medisch Centrum in Amersfoort op de 1e plaats in de landelijke AD Ziekenhuis Top-100. Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op de 18e plek. Op bijna alle aspecten die in het onderzoek zijn betrokken, scoort Meander Medisch Centrum het maximaal aantal te behalen punten.

De AD Top-100 is een jaarlijks terugkerend overzicht waarin de ziekenhuizen van Nederland worden vergeleken op een groot aantal aspecten. Op elk aspect vallen punten te behalen en de totaalscore bepaalt de volgorde in de Top-100. De punten waarop gescoord kan worden verschillen per jaar. De laatste jaren staat Meander Medisch Centrum stabiel rond de twintigste plek. De kwaliteit van zorg stond dus al constant op hoog niveau. Dat blijkt ook uit de gedeelde eerste plaats voor Meander in het Elsevier-onderzoek naar 'beste ziekenhuizen' in 2011. Daarnaast beschikt Meander Medisch Centrum over een groot aantal kwaliteitskeurmerken die worden toegekend door de branche zelf, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.

De overhandiging van de plaquette die bij de eerste plek hoort, komt op de dag van het afscheid van Jan Kleijne als voorzitter van de Raad van Bestuur. ,,Een grote verrassing en een prachtig afscheidscadeau, en tevens een stevig fundament vlak voordat Meander Medisch Centrum eind volgend jaar zijn intrek neemt in de nieuwbouwlocatie'', zegt hij. ,,De top-1 positie sluit aan bij onze voortdurende ambitie om als topklinisch ziekenhuis uitstekende zorg te bieden, met hoogwaardig medisch-technische voorzieningen en in een goed opleidings- en onderzoeksklimaat. We zijn hier blij mee, als erkenning voor het werk dat onze vele professionals elke dag voor en achter de schermen verrichten. Werk dat wij doen voor onze patiënten, want die staan iedere dag op nummer 1!''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie