Amsvorde stelt teleur

3 oktober 2012 om 00:00 Sport

UTRECHT - Amsvorde heeft de aansluiting met de topploegen in de vierde klasse G verloren na de nederlaag (3-1) die de ploeg zondag in Utrecht van Sporting'70 moest incasseren.

Op vreemde bodem liep Amsvorde al snel achter de feiten aan. Persoonlijke fouten in de achterhoede waren de oorzaak van een 2-0 achterstand na de eerste 45 minuten.

In de tweede helft kwamen de Amersfoorter scherper uit de kleedkamer en boden zij de thuisclub beter partij. Er werd meer strijd door de gasten geleverd. Diverse kansen op een doelpunt werden echter in de beginfase van de tweede helft niet benut. Daarvoor kreeg Amsvorde in de slotfase de rekening gepresenteerd. Sporting bracht de stand op 3-0 en daarmee was de strijd beslist. Joost Hoes wist daarna nog de eer voor Amsvorde te redden: 3-1.