Veertig ontslagen bij Amfors

25 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Leer-werkbedrijf Amfors gaat fors reorganiseren. Daarbij vallen veertig ontslagen. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Bij de werkvoorziening vallen geen ontslagen. Grootste klap valt bij de reïntegratie-afdeling: twintig reïntegratieconsulenten worden op straat gezet. Daarnaast wordt bezuinigd op overheadkosten, zoals stafondersteuning, p&o en management.

Om in toekomst werkgelegenheid voor een grote groep mensen mogelijk te maken, is volgens Amfors Groep-directeur Linde Maas een reorganisatie noodzakelijk. ,,Amfors doet het goed. Om dat zo te houden nu de overheid harde bezuinigingen doorvoert, is een reorganisatie onvermijdelijk," zegt ze in een persbericht. ,,Door deze reorganisatie verliest een aantal personeelsleden hun baan. Mede hierdoor wordt de overhead verlaagd. Er vallen geen ontslagen onder medewerkers met een Wsw-dienstverband."

De medewerkers zijn dinsdagochtend in een gesprek geïnformeerd over de toekomst van Amfors en hun persoonlijke situatie. Maas: ,,Het is een moeilijke beslissing geweest. We hebben ons bedrijf zorgvuldig onder de loep genomen om het te kunnen optimaliseren. In totaal worden veertig arbeidsplaatsen geschrapt. We proberen mensen zoveel mogelijk intern te herplaatsen of extern aan werk te helpen. We zetten niemand zomaar op straat."

De Ondernemingraad heeft een positief advies uitgebracht over de nieuwe organisatie. Wim Mulder, voorzitter van de Ondernemingsraad: ,,Als Ondernemingsraad zijn wij blij dat we na lang en intensief onderhandelen positief hebben kunnen adviseren. Wij zijn van mening dat wij voor de medewerkers van de Amfors Groep het maximale resultaat hebben bereikt, zonder het bedrijfsbelang uit het oog te verliezen." Amfors heeft met de vakbonden overeenstemming bereikt over het Sociaal plan. Het streven is om de reorganisatie dit jaar af te ronden.

2X103-1639

'Sofietjes' stoppen met Sofie aan tafel

AMERSFOORT - De initiatiefnemers van Sofie aan Tafel organiseren op zaterdag 23 maart nog eenmaal het gezellige eet- en ontmoetfestijn en dragen daarna het stokje over.

Sinds 2007 wordt Sofie aan tafel georganiseerd door een vaste kern 'Sofietjes', maar zij zullen ermee stoppen. ,,Het voelt als het loslaten van mijn kindje'', vertelt initiatiefneemster en voormalig voorzitter van Sofie aan tafel Alet van 't Eind. ,,Voor ons Sofietjes was het een lastig besluit om te stoppen met de organisatie. Wij vinden het heel belangrijk dat Sofie aan tafel ook na ons door gaat. Na zes jaar is de stad veel ontmoetingen en verhalen rijker door Sofie. En wij ook. Sofie is inmiddels goed bekend en erg geliefd in Amersfoort. Zij kan op eigen benen staan. Het is dan ook een goed moment om de organisatie over te dragen.''

Sofie aan tafel is ontstaan in aanloop naar het 750-jarige bestaan van de stad in 2009. Het begon in 2007 met tien tafels. In 2009 waren er 750 tafels gedekt. Tijdens Sofie aan tafel nodigen Amersfoorters verspreid over de stad andere inwoners uit om samen te eten. Mensen die ze nog niet zo goed kennen, bijvoorbeeld de overburen, kinderen uit de buurt of degene die altijd de honden uitlaten. Het gaat niet om uitgebreid koken, het gaat om de ontmoeting. Inwoners kunnen zo veel mensen uitnodigen als ze zelf willen tijdens ontbijt, lunch, borrel of diner.

Sofie aan tafel wordt ook georganiseerd in Nijkerk, De Bilt en Utrecht, maar onder een andere naam, onder meer Mandy aan tafel (Nijkerk) en Mathilde aan tafel (De Bilt).

Wie zich geroepen voelt het stokje over te nemen kan mailen naar info@sofieaantafel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie