Politiebureau Amersfoort 's nachts gewoon open

26 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Alhoewel er in de periode tussen 15 april en 1 juni 2012 slechts twee burgers zijn geweest die zich hebben gemeld bij de servicebalie van het politiebureau in Amersfoort, is er geen sprake van dat het politiebureau aan de Asch van Wijckstraat voortaan 's nachts gesloten wordt voor burgers. Dat schrijven B en W in de beantwoording op vragen van de BPA en de Lijst Schulten. Deze fracties hadden hadden vragen gesteld over de nachtelijke openstelling van de politiebureaus in Amersfoort en Baarn.

De fracties maakten zich zorgen over een eventuele nachtelijke sluiting van de politiebureaus in Baarn en Amersfoort. Omdat er 's nachts - tussen 23.00 en 07.00 uur - zo weinig gebruik van de politiebureaus gemaakt zou worden, zou het korps Eemland-Zuid een einde overwegen aan de nachtelijke openstelling. Maar volgens B en W is nachtelijke sluiting van het bureau in Amersfoort niet aan de orde. ,,Ondanks het beperkt aantal bezoekers blijft het bureau Amersfoort 's nachts geopend'', verzekeren B en W. ,,Op het moment dat er geen bezoekers zijn, vervullen de medewerkers politietaken.''

Een eventuele nachtelijke sluiting van het politiebureau in Baarn wordt besproken met het bestuur van de gemeenten Baarn, Soest, Bunschoten en Eemnes. Het zal niet leiden tot een extra druk op Amersfoort. Van 15 april tot en met 1 juni 2012 meldde zich in de nachtelijke uren in Baarn slechts één burger op het politiebureau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie