Nieuwland verrast Hoevelaken

26 september 2012 om 00:00 Sport

HOEVELAKEN - Een sterke tweede helft, waarin Nieuwland slechts twee van de vele kansen benutte, heeft de Amersfoortse ploeg zaterdag de volle buit opgeleverd in de streekderby tegen Hoevelaken. Na 90 minuten vermeldde het scorebord op sportpark Kleinhoven, de thuisbasis van het gepromoveerde Hoevelaken, een eindstand van 1-2.

Na een eerste helft met weinig hoogtepunten brandde de strijd na rust goed los. Beide partijen gingen meer op de aanval spelen met na een minuut of tien het eerste doelpunt als resultaat. De niet fitte Guitan Peters profiteerde van een misser van Peter van den Berg, verdediger van Hoevelaken: 0-1.

Pas in de slotfase vielen de twee resterende doelpunten. Hossein Mezbanali benutte een strafschop (0-2), waarna Erik van de Lagemaat de eindstand op 1-2 bepaalde.