Amsvorde wint stadsderby

5 september 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De eerste stadsderby in het nieuwe seizoen heeft Amsvorde als winnaar opgeleverd. Met 1-3 werd Hooglanderveen zondag in eigen huis verslagen.

Na de eerste balomwentelingen leek een dergelijke uitslag niet in de maak. De thuisploeg opende goed en nam na een minuut of tien ook de leiding. De van Hoogland Roy Tomassen overgekomen Roy Tomassen boekte zijn eerste competitiesucces met een strak schot in de kruising: 1-0.

Amsvorde was meteen gewaarschuwd. De bezoekers kwamen ook wat beter in de wedstrijd. Na een half uur stond Nasserdin Arijat op de goede plek om de gelijkmaker te kunnen maken: 1-1. Daarmee was de koek nog niet op. Enkele minuten voor de pauze omzeilde Barry Smeeing de buitenspelval en kon hij Amsvorde een 1-2 voorsprong bezorgen.

In de tweede helft bleef Amsvorde vrij gemakkelijk overeind. Twee kansen kreeg Hooglanderveen maar die werden niet benut. In de slotfase bepaalde Stijn Termeer de eindstand op1-3.