Hoogland start met remise

5 september 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen heeft eersteklasser Hoogland niet met winst kunnen afsluiten. Tegen het degradeerde AFC'34 moesten de Hooglanders zondag met een gelijkspel (1-1) genoegen nemen.

Met dat ene punt deed de formatie van trainer Ronald Heerschop zichzelf tekort. Kansen op meer doelpunten kreeg de thuisploeg genoeg, vooral in de eerste helft. Toen verzuimde Kevin Heideveld de score te openen. Na rust deed de teruggekeerde spits dat wel. Halverwege de tweede helft stond hij op de goede plek om zijn ploeg aan een 1-0 voorsprong te helpen.

Een strafschop voor de tegenpartij, amper vier minuten na de openingstreffer, voorkwam dat Hoogland de eerste thuiswedstrijd met winst kon afsluiten. Erwin Hermsen raakte een tegenstander die zodoende op de grasmat belandde. Met de toegekende strafschop had spits Eelke de Graaf geen moeite: 1-1.