VVZA winnaar in eigen huis

22 augustus 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Voor VVZA, organisator van de vierde editie van het 'Amersfoorts Voetbalkampioenschap nieuwe stijl', kon het toernooi vrijdagavond niet meer stuk na de laatste balomwentelingen op sportpark Emiclaer. De spelers van de hoofdmacht lieten de bestuurders van de club niet in de steek en toonden zich op de slotavond de beste van alle twaalf deelnemende verenigingen.

In een finale die naarmate de wedstrijd vorderde, steeds aantrekkelijker werd, bleef de formatie van de nieuwe trainer Raymond Prins het twee klassen hoger spelende Hoogland met 2-1 de baas. Met de verrassende winst mocht de oefenmeester niet klagen want zeker in de slotfase was de 2-1 voorsprong van de thuisclub ernstig in gevaar geweest. Het houtwerk voorkwam enkele keren de gelijkmaker.

VVZA had na een half uur de leiding genomen. Marcel Pietersen profiteerde van slecht uitverdedigen in de Hooglandse defensie: 1-0. Een kwartiertje na rust kon het absolute hoogtepunt in de druk bezochte eindstrijd worden genoteerd. Met een fantastische omhaal die op de voetbalvelden zelden te zien is, verraste spits Luuk Voorburg VVZA doelman Werner Rijk: 1-1.

De winnende treffer viel een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd. Pietersen, met tien doelpunten topscorer van het AVK 2012, profiteerde opnieuw van een minder goed moment in de Hooglandse defensie: 2-1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie