Trio Son Cubano op KAdE terras

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - In het kader van de tentoonstelling 'Who More Sci-Fi Than Us', en als prelude op het 16e festival Dias Latinos vinden op het terras van het KAdECafé deze zomer diverse Caribische optredens plaats.

Op zondag 5 augustus treedt Trio Son Cubano op. Percussioniste en bandleider Leticia Bal is sinds jaar en dag een van de meest toonaangevende muzikanten uit de Nederlandse salsa-scene. Zij heeft in vele latin en salsa-orkesten gespeeld en is vooral bekend van haar eigen orkest Rumbadama. Met Delia González, onbetwist de beste salsa-zangeres op het moment in West Europa, en de Cubaanse gitarist/componist Jesus Hernández vormt Leticia het Trio Son Cubano.

Trio Son Cubano speelt het 'klassieke' Cubaanse repertoire, zoals veel stukken van de Buena Vista Social Club, maar een tikje eigentijdser en met heel veel 'sabor'. Het bijzondere van dit trio is, naast de prachtige driestemmige vocalen, dat de begeleiding bestaat uit één gitaar (waar dit meestal twee gitaren zijn) en bongo. Authentieke, weergaloze, swingende Cubaanse muziek met een heerlijke, aanstekelijke live-uitstraling.

In Kunsthal KAdE is van 26 mei tot en met 26 augustus 2012 de tentoonstelling 'Who More Sci-Fi Than Us', hedendaagse kunst uit de Cariben' te zien. De tentoonstelling laat werk zien van een selectie van hedendaagse kunstenaars uit de Cariben, van het zuiden (Antillen en Suriname) tot het noorden (Cuba en Jamaica) en van het westen (Costa Rica en Panama) tot het oosten (Martinique en Barbados) en alle eilanden daartussen.

Het optreden vindt plaats op het speciaal daarvoor gebouwde podium op het terras van het KAdECafé en is gratis toegankelijk. Aanvang 14.00 uur.

u www.kunsthalkade.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie