Augustus: Dias Latinos, Spoffin, Museumnacht

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor tropische taferelen hoef je de stad niet uit deze zomer. Met festivals als Dias Latinos en het straat- en locatietheaterfestival Spoffin zou je bijna vergeten dat Amersfoort in Nederland ligt. Maar ook de museumnacht heeft een internationaal tintje.

Dias Latinos, 17 t/m 19 augustus

Het gratis dans- en muziekfestival Dias Latinos brengt Amersfoort in Latijns-Amerikaanse sferen. Drie dagen met ruim 60 optredens van kleurrijke dansgroepen en swingende ritmes in stijlen als tango, salsa, merengue en cumbia. Net zoals vorig jaar begint het festival op vrijdag met de Caravana Latina in vijftien horecagelegenheden. Op zaterdag en zondag barst het festival buiten los. Op de Hof, Lieve Vrouwekerkhof, 't Havik, de Groen- en Appelmarkt treedt een scala aan artiesten uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied op. Ook zijn er speciale optredens in Theater de Lieve Vrouw, op het nieuwe podium van Kunsthal KAdE en in De Flint. Onder de naam 'Rabobank School of Latin' kunnen bezoekers tijdens het festival deelnemen aan workshops tango en salsa.

www.diaslatinos.nl

Spoffin, 23 t/m 26 augustus

Spoffin is een grensverleggend, afwisselend en grotendeels gratis festival voor straat- en locatietheater. Met authentieke, eigenzinnige, hilarische, wonderlijke en eigentijdse voorstellingen voor jong en oud, voor gezinnen met kinderen, jongeren, ervaren theaterliefhebbers én toevallige passanten. Het festival presenteert in totaal zo'n 160 voorstellingen en concerten. Publiek kan bij het merendeel zelf achteraf de toegangsprijs bepalen. Voor enkele voorstellingen zijn vooraf kaarten te koop.

www.spoffin.nl

Museumnacht, 25 augustus

Op zaterdag 25 augustus 2012 organiseren Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE de derde editie van Museumnacht in Amersfoort. De museumnacht begint om 19.00 uur met een sprankelend programma van beeldende kunst, muziek en spektakel en duurt tot middernacht. Theepotdrummen, acrobatiek, achtervolgingen, live muziek: de Museumnacht zit vol verrassingen.

www.museumnacht033.nl

Meer informatie op www.tijdvooramersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie