Afbeelding
BDU

Politie voorkomt nieuwe brandstichting in Kruiskamp

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - Agenten hebben dinsdagavond voorkomen dat een groepje jongen straatmeubilair in de wijk Kruiskamp in brand stak. Aanhoudingen zijn niet verricht, wel zijn de namen van jongeren genoteerd.

Rond 22.45 uur meldde een getuige dat hij op het schoolplein aan de Van Brakelstraat zag dat enkele jongens met aanstekers iets probeerden aan te steken. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten zagen meerdere jongeren wegrennen. Het was de onverlaten nog niet gelukt iets in brand te steken.

Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten eerst twee jongens aan, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort. Zij controleerden hen, maar konden niet hard maken dat zij bij de poging tot brandstichting waren betrokken. De agenten noteerden hun namen.

Andere agenten zagen drie jongens in de omgeving lopen. Bij het zien van de agenten ging het drietal ervandoor. Agenten slaagden erin twee van hen staande te houden. De twee, jongens van 15 en 17 jaar en afkomstig uit Amersfoort, werden gecontroleerd en hun namen genoteerd. Ook bij hen was niet hard te maken, dat zij bij de poging tot brandstichting waren betrokken.

Dankzij de snelle melding van de getuige werd voorkomen dat er weer straatmeubilair in brand kon worden gestoken. Aan getuigen van de brandstichtingen de afgelopen dagen en aan mensen die weten wie er daarbij betrokken zijn, verzoekt de politie contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie