Stadscarrousel met Theater Grrr en Kay

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Op de Groenmarkt is zondag 29 juli weer de Stadcarrousel te vinden. Om 14.00 uur speelt Theater Grrr de poëtische voorstelling Visserke Vis, gemaakt naar aanleiding van het gedicht van Paul van Ostaijen. Een voorstelling over een man, Marc in de zee. Marc werkt in de flessenfabriek. In zijn lunchpauze is hij op het strand. Uit de zee komt een diep geluid. Hij moet weten wat het is en blijft. Kinderen worden meegenomen in een visuele voorstelling. Een bijzondere ervaring voor de kinderen over de natuur. De voorstelling duurt 45 minuten en is voor kinderen van 4 t/m 9 jaar.

Om 15.30 uur treed de nieuwe Nederlandse band Kay op. ,,Voor mij is muziek een vorm van therapie, een manier om mijn geluk en verdriet te uiten en te verwerken. Het leven overweldigt mij, en in mijn schrijfproces verwerk ik alles wat mij shockeert,'' aldus Katja ten Dam-Flik, frontvrouw, songwriter, pianiste en zangeres van Kay. Als initiator en bandleider heeft zij de touwtjes strak in handen, maar geeft ze ook alle ruimte aan haar getalenteerde bandleden: toetsenist Mark Milan (FraFra Sound, Tacha's world), bassist Carlos Lake (Anouk, Van Velzen, Relax), drummer Yoran Vroom (Waylon, Wicked Jazz Sounds) en gitarist Kiki Gomes. In oktober 2011 brachten zij het album It's O-Kay uit, een mix van pop, rock, soul en gospel.

Muzikaal is Kay geïnspireerd door een veelvoud aan artiesten, van Joe Cocker tot Lamb, Michael Jackson, Lou Reed en Nirvana. Maar Katja's grote inspirator is Jimi Hendrix. ,,Jimi is mijn koning! Die man ís muziek, er zit niks tussen. Als hij speelt, is dat zo echt! Hij inspireert mij om als persoon ernaar te streven muziek te zijn, heel zuiver. Muziek is immers de meest spirituele vorm van kunst, je creëert het vanuit je pure gevoel.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie