Opmaat naar Dias Latinos

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Als opmaat naar het festival Dias Latinos vinden (17 tot en met 19 augustus) in augustus twee latin jazz concerten plaats in Stadscafé de Observant. De liefhebbers van het festival kunnen hier alvast in de stemming komen voor een weekend zwoele en swingende optredens.

Op woensdag 1 augustus treedt trompettist Michael Simon op. Hij is bekend van Fra Fra Sound en de groepen van Gerardo Rosales. Michael is geboren in Venezuela waar hij vanaf zijn tiende jaar samenspeelde met zijn broers. Hij studeerde trompet in Cuba en aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij zich ook specialiseerde in compositie en arrangeren. Samen met een aantal vooraanstaande musici zet hij de eerbiedwaardige traditie van de latin jazz op een onmiskenbaar eigentijdse manier voort. Met gebruikmaking van westerse compositietechnieken plaats hij Afro-Caribische en Zuid-Amerikaanse muziektradities in een context gebaseerd op het jazzidioom. In zijn composities en arrangementen volgt hij zijn eigen frisse en energieke weg waarbij plaats is voor wervelende muziek op een ondergrond van heupwiegende ritmes, maar ook voor romantische bespiegelingen.

Op woensdag 15 augustus is het podium voor de band Paradigm. Dit is een jonge band met een muzikaal concept dat elementen van Latijns-Afro-Caribische muziek en jazz bij elkaar brengt. De leden zijn professionele musici met veel ervaring in stijlen zoals pop, rock, jazz, salsa, Braziliaanse folk en wereldmuziek. Paradigm is uniek door zijn scala aan originele composities en klassieke latin jazz standards die worden beïnvloed door de Mexicaanse, Curaçaose en Nederlandse nationaliteiten van de muzikanten.

De aanvangstijd van deze concerten is 20:30 uur en de toegang gratis.

Meer info op www.diaslatinos.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie