De Kamers viert 5 jarig bestaan

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

VATHORST - De Kamers is een artistiek multifunctioneel gebouw in Amersfoort Vathorst. De veelzijdigheid aan activiteiten die in en vanuit het pand worden georganiseerd, maakt het soms lastig te omschrijven wat De Kamers precies is. Het is in ieder geval een bruisend huis vol culturele verrassingen, onverwachte ontmoetingen en inspirerende werkdagen. Het is een theater. Het is een ontmoetingsplek. Maar ook een locatie voor vergaderingen, feesten en workshops. Kortom, De Kamers is een huis voor cultuur en ontmoeting waar iedereen welkom is.

In september viert De Kamers haar eerste jubileum. Op 3 september is het precies vijf jaar geleden dat H.K.H. Prinses Máxima met een zilveren penseelstreek het pand in Vathorst opende. Inmiddels is het bijzondere massief houten gebouw, dat reeds twee architectuurprijzen in de wacht sleepte, een bekende speler in het Amersfoortse culturele circuit. De Theaterkamer biedt ruimte aan toneel-, muziek- en filmvoorstellingen uit vrijwel alle culturele genres. Van toneel tot film, van cabaret tot concert en van lezing tot musical. Er zijn voorstellingen voor jong en oud, waarbij er altijd veel plaats is voor aanstormend talent.

Naast de culturele functie vervult De Kamers in opdracht van de gemeente Amersfoort de rol van sociaal makelaar voor de wijk Vathorst. Samen met verschillende partners uit de wijk spant De Kamers zich in om op geheel eigen wijze een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bewoners in Vathorst.

De Kamers grijpt het jubileum aan om een week lang feest te vieren. Van 3 t/m 9 september is er iedere dag een activiteit én een traktatie voor de deelnemers. Zo is er gratis gebak, krijgen kids een ijsje bij de kindervoorstelling van JeBo, bezoekers van de voorstelling KATE van Niki Romijn een glaasje wijn en is er zelfs een gratis barbecue voor alle bekenden én onbekenden van het huis. Op de website van de organisatie www.dekamers.nl is uitgebreide informatie over het programma te vinden.

De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort

Meer informatie via www.dekamers.nl, info@dekamers.nl of 033-2012343.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie