Fysiotherapie Schuilenburg verhuisd

15 augustus 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Er waren al geruime tijd plannen om met de andere zorgaanbieders in een gezamenlijk gezondheidscentrum te gaan samenwerken, maar tot nu toe hadden we nog geen geschikte locatie in de wijk gevonden’’, vertelt Gerard Toemen van Fysiotherapie Schuilenburg. ,,Deze nieuwe locatie is centraal gelegen in Schuilenburg, goed bereikbaar met de auto en de bus, en op loopafstand van een aantal serviceflats en woonzorgcentra.’’

AMERSFOORT - Sinds juli heeft Fysiotherapie Schuilenburg samen met een aantal andere zorgaanbieders haar intrek genomen in het nieuwe Gezondheidscentrum Schuilenburg, aan het Schuilenburgerplein. Daar is een grotere zaal aanwezig met apparatuur voor oefentherapie en groepstherapie. En er kan beter worden samengewerkt met de andere zorgaanbieders, zoals huisartsen en buurtzorg.

Vooral de grotere ruimte voor oefentherapie en groepstherapie maakt de nieuwe locatie interessant voor de fysiotherapiepraktijk. Zij kunnen hun diensten daardoor beter afstemmen op de nieuwste inzichten. Mensen blijken namelijk meer gebaat te zijn bij oefentherapie, dan bij bijvoorbeeld alleen massage.

Toemen: ,,Door oefentherapie geef je mensen meer regie over hun eigen gezondheid, je leert ze beter met hun lijf om te gaan. Ouderen kunnen hierdoor bijvoorbeeld langer mobiel blijven, wat erg belangrijk voor hun zelfstandigheid. Massage bieden we ook, want dat is bij sommige pijnklachten gewoon noodzakelijk.’’

In de oefenruimte kan ook groepstherapie worden gegeven. Mensen met vergelijkbare klachten, zoals diabetes, kunnen dan in groepen trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dat biedt voor de deelnemers de mogelijkheid om ervaringen met lotgenoten uit te wisselen.

En er zijn voor de toekomst ook plannen om de ruimte op bepaalde uren open te stellen als een soort alternatief voor een sportschool. Verder gezonde mensen kunnen dan trainen op de aanwezige apparatuur onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Hoewel het gezondheidscentrum is gevestigd in het gebouw van serviceflat De Schuilenburght richt de dienstverlening zich op de hele wijk. Fysiotherapie Schuilenburg streeft er daarom naar om zoveel mogelijk verschillende vormen van fysiotherapie te bieden om alle groepen in de wijk aan te kunnen spreken, zoals bijvoorbeeld manuele therapie, acupunctuur, en haptotherapie.

Fysiotherapie Schuilenburg

Schuilenburgerplein 2, 3816 TE Amersfoort, 033-4790771

www.fysiotherapieschuilenburg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie