D66: Particulier opdrachtgeverschap in Vathorst

23 juli 2012 om 00:00 Nieuws

VATHORST - D66 wil van het college van b en w duidelijkheid over de problemen die een groep particulieren ondervindt bij de realisatie van een bouwproject in Vathorst. Volgens fractievoorzitter Patrick Nederkoorn is er een groep particulieren van ongeveer 85 mensen, die middels particulier opdrachtgeverschap woningen willen bouwen in Vathorst.

,,Vertegenwoordigers van deze groep hebben gesproken met het OBV en met de gemeente. Tijdens die gesprekken werd de vertegenwoordigers verteld dat alle gronden in Vathorst al verdeeld zijn, waardoor er geen ruimte is voor dit initiatief. Tegelijkertijd lezen wij in de raadsinformatiebrief over de financiële risico's in Vathorst, dat er in de eerste zes maanden van 2012 slechts 74 woningen gerealiseerd zijn", aldus Nederkoorn in een toelichting op schriftelijke vragen die hij het college heeft gesteld.

,,Het wringt dat er enerzijds minder woningen worden opgeleverd in Vathorst, wat tot flinke financiële tekorten leidt, terwijl er anderzijds geen ruimte is voor een particulier project van maar liefst 85 mensen." De vastgoedcrisis vraagt volgens Nederkoorn om creatieve oplossingen. ,,D66 is ervan overtuigd dat particulier opdrachtgeverschap, dat uitgaat van de wensen van de toekomstige bewoners, een van de mogelijkheden is om toch woningen te bouwen en te verkopen."

Nederkoorn wil van het college weten of er mogelijkheden zijn tot een oplossing te komen en wat het college gaat doen om particulier opdrachtgeverschap (in Vathorst) te stimuleren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie