Nieuw oosters restaurant: Bonsai

1 augustus 2012 om 00:00 Ondernemend

Eigenaar Sing Tung heeft samen met zijn ouders een Chinees restaurant gehad in Utrecht, Delft en Venlo. ,,Daarna heb ik met mijn broer een wokrestaurant opgezet in Zeewolde”, vertelt hij. ,,Dat was een mooie uitdaging en dat hebben we vijf jaar gedaan, maar ik besefte dat wokken langzaam maar zeker minder populair werd. De smaak van mensen blijft veranderen, je moet dus met je tijd meegaan. Zo kwam ik op het idee een restaurant te beginnen met Chinees/Japanse hapjes.’’ De locatie tegenover het station sprak hem en zijn vrouw Winnie meteen aan. Ook vanwege de ruime parkeermogelijkheden, die op zondag nog groter zijn omdat de parkeerplekken rond het station dan gratis zijn.

AMERSFOORT - Pal tegenover het NS-station heeft twee weken geleden sushi & grill restaurant Bonsai de deuren geopend. Het is een modern oosters restaurant waar je voor een vaste prijs zoveel kunt eten als je wilt. Binnen is, verspreid over meerdere ruimtes, plek voor 300 gasten en binnenkort is er ook een terras buiten.

De inrichting van Bonsai is sfeervol en weldadig sober. Alleen bij de ingang hangen een paar mooie rode lampions, verder is de inrichting strak. De houten tafels zijn zwart, de stoelen wit en het elegante serviesgoed is traditioneel Japans. Op de vensterbanken staan verschillende handgemaakte Japanse lampen en natuurlijk enkele bonsaibomen. Het restaurant heet ook niet voor niets zo. ,,Het is een heel mooi Japans symbool’’, vertelt Winnie. ,,Zo´n boom vergt heel veel aandacht en zorg en wij geven die aandacht en zorg aan onze gasten.’’

Kenmerkend voor Bonsai is het ‘all you can eat’ concept. Tung:. ,,Op een kaart kun je aanstrepen wat je wilt eten en in vier rondes kun je onbeperkt eten.’’ Er zijn meer dan honderd gerechten, waaronder verschillende soorten sushi (onder meer de mooie ´puntzakjes´ temaki) en bijzondere oosterse specialiteiten als Gyoza (Japanse pasteitjes), Suzuki Yaki (gegrilde witvis) en gebakken kikkerbillen. Verder een keur aan salades, soepen, complete wokgerechten en natuurlijk desserts (diverse soorten ijs).

Actie

Als openingsactie krijgen gasten de hele maand augustus vijf euro korting op een diner. In plaats van € 22,50 kost een diner van maandag tot en met zondag €17,50 en van donderdag tot en met zondag € 19,50 in plaats van € 24,50.

Bonsai, Sushi & Grill restaurant

Koningin Wilhelminalaan 33

3818 HN Amersfoort

033 - 285 02 49

Geopend 12.00 - 24.00 uur (keuken open tot 22.00 uur)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie