Aftrap KunstVaarRoute 2013; 'Tis een wonder'

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - kunstenaars, Waterlijners en andere betrokkenen hebben zaterdag een eerste verkennende KunstVaarRoute gevaren als voorbereiding op de KunstVaarRoute die in 2013 plaats zal vinden. Aan de hand van 15 historische contexten of gebeurtenissen konden de deelnemende kunstenaars zich een beeld vormen van de plekken waar hun kunstwerk geëxposeerd zal worden.

De KunstVaarRoute wordt tweejaarlijks in de zomer en het voor- en naseizoen georganiseerd. De route van Waterlijn is daarbij het uitgangspunt. In 2013 wordt de 'Westroute' opgeluisterd met kunstwerken van 15 kunstenaars. De kunstenaars zijn afkomstig uit Amersfoort en Deventer en werken vanuit een diversiteit aan disciplines; keramiek, glas, metaal, bewegende installaties etc.

Voor 2013 is gekozen voor het thema: 'Tis een wonder'; kunstenaars laten zich inspireren door de historische context of een wonderbaarlijke gebeurtenis van specifieke plekken langs de grachten. Opdracht aan hen is een hedendaags mirakel of wonder te verbeelden. Inbreng van de verhalen en historische context is afkomstig van schippers/vertellers van Waterlijn met ondersteuning van Archief Eemland.

Schippers/vertellers van Waterlijn zijn gevraagd om de kunstenaars te begeleiden. De ontmoeting tussen de schipper en de kunstenaar vormt de basis voor de betrokkenheid tussen de schipper en de kunstenaar. De 'making of' van de kunstwerken zal in het komende jaar in portretvorm worden vastgelegd waarna de opening van de KunstVaarRoute in april 2013 plaatsvindt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie