Afbeelding
Archief BDU Media

Bijzondere rondleidingen Kamp Amersfoort

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op zondag 15 juli vinden er weer publieksrondleidingen plaats in Kamp Amersfoort. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats onder leiding van een ervaren gids. Na afloop is er gelegenheid om documentaires te kijken in het bezoekerscentrum. Aanmelding is niet noodzakelijk. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Tot en met 21 oktober vinden er elke twee weken op zondag publieksrondleidingen plaats.

Sinds april is de schiet- en fusilladeplaats van het voormalige concentratiekamp Kamp Amersfoort ingericht als plek voor een foto-expositie. Op de taluds van het middengedeelte van de 300 meter lange schietbaan zijn vijftien manshoge foto´s en teksten te zien van van Shoa-overlevenden die op hoge leeftijd last kregen van hun traumatische oorlogservaringen. Deze expositie, die geopend is door de Israelische ambassadeur in ons land, zou tot eind juni te zien zijn, maar is vanwege de grote belangstelling verlengd tot eind september.

Fotograaf Bert Nienhuis en de journalist Arjeh Kalmann hebben in opdracht van de Stichting Vrienden van Amcha in Nederland slachtoffers in Israel bezocht. Dat heeft geresulteerd in hartverscheurende getuigenissen die zijn gebundeld in het boek De Kinderen die nog leven. Foto's en citaten uit het boek zijn op de expositie te zien.

Op zondag 15 juli 2012 om 14.00 uur zijn Bert Nienhuis en Arjeh Kalmann aanwezig in Kamp Amersfoort om bezoekers rond te leiden langs hun expositie. Het boek De Kinderen die nog leven is in Kamp Amersfoort te koop; de opbrengst is bestemd voor het werk van Amcha.

Alle rondleidingen starten bij het bezoekersgebouw aan de Loes van Overeemlaan 19 in Leusden. Deelname is gratis evenals koffie en thee. Een donatie is van harte welkom.

Meer informatie: 033-4613129 en info@kampamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie