Genomineerden Gemaakt in Amersfoort-trofee 2012 bekend

6 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Donderdag 5 juli maakte wethouder Boeve van Economie en Wonen de 12 genomineerden voor de Gemaakt in Amersfoort-trofee bekend. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer met een product of concept dat het meest bijdraagt aan het creatieve en innovatieve imago van Amersfoort. Voor de bekendmaking van de genomineerden werd gebruik gemaakt van het nieuwe Dropstuff-scherm naast kunsthal KAdE. Op het scherm verschenen korte clips van alle nominaties. Deze zijn in de maanden augustus en september op Dropstuff te zien. In oktober is de feestelijke uitreiking van de Gemaakt in Amersfoort-trofee.

Dropstuff is een interactief, digitaal 'museum' voor artistieke producties. Dropstuff zendt uit via een netwerk van grote schermen op centrale pleinen en stations, kleinere schermen in musea, culturele instellingen en scholen en op het internet via www.dropstuff.nl. De programmering op het scherm bestaat onder andere uit artistieke games, videokunst en animaties. Onder de noemer 'Gemaakt in Amersfoort' verschijnen op de schermen van Dropstuff ook producties van creatief ondernemers uit het netwerk van Amersfoort Creatieve Stad. Elke maand kunnen 4 bedrijven een creatief product aanleveren in de vorm van een foto-serie, kleine video of animatie (15 seconden). Dit wordt ongeveer vier keer per uur uitgezonden op alle schermen van Dropstuff.

Uit bijna 150 producten, ingezonden door ruim 50 creatief ondernemers heeft de jury er 12 genomineerd binnen vier categorieën. In de categorie Online: Enrise - Creative Web Technology met KLM Travlr; Yellow Lemon Tree BV met webdesign Kleertjes.com; Admium met website Kijk een huis. Categorie Concepten: Multimini met Vitamini; Van Lindonk & de Bres special projects met Arie Wubbo; Akimoto met Eetbaar visitekaartje. Categorie 2D: Tinystudio.nl met Identity voor Sieraad in perspectief; Concreet geeft vorm met huisstijl De Berg Op/Kinderen voor KiKa; Brayn met huisstijl Waalsprong .Categorie 3D: Superfun b.v. met Rescue; Omnus met zitobject Tulpi; Hemel-Bed met Hemelbed collectie

Gemaakt in Amersfoort is hét podium van de creatief ondernemers uit Amersfoort. Doel is Amersfoortse creatief ondernemers op de kaart te zetten. Veel te vaak worden creatieve producten en diensten buiten Amersfoort ingekocht. Terwijl het hier barst van het creatief talent en ondernemerschap. Gemaakt in Amersfoort bestaat uit een portal (http://www.gemaaktinamersfoort.nl), een jaarlijkse portfoliomarkt en de jaarlijkse trofee-uitreiking voor de producten of concepten die het meest bijdragen aan het creatieve en innovatieve imago van Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie