Wijkvereniging mag van start met beheer Het Klokhuis

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Wijkvereniging 'Het Klokhuis' mag in principe wijkcentrum Het Klokhuis in Randenbroek met ingang van 1 september 2012 gaan runnen. De gemeente is verheugd over het plan van de vereniging en wil het initiatief een kans geven. Wel moeten nog een aantal zaken geregeld worden, voordat het definitieve huurcontract wordt ondertekend.

Ans Mers van de wijkvereniging reageert: "Als je door de zure appel heen bijt, kom je vanzelf bij het Klokhuis." Wethouder Gert Boeve:,,Dit is een prachtige stap voor de inwoners van Randenbroek en omgeving. Ik ben blij dat dankzij de enorme kracht van de initiatiefnemers dit resultaat is bereikt."

De overname van beheer en exploitatie van een wijkcentrum door een bewonersgroep is nieuw voor de gemeente. Uit het bedrijfsplan van de wijkvereniging "Het Klokhuis" blijkt dat pionieren gepaard gaat met financiële risico's. De gemeente staat positief tegen over de plannen, maar voordat een definitief oordeel kan worden geveld over de financiële haalbaarheid moet nog een aantal analyses worden uitgevoerd en moet het bedrijfsplan door een onafhankelijk expert worden getoetst. Pas dan kan de gemeente een definitief huurcontract met de wijkvereniging sluiten.

In 2011 is besloten de subsidie aan Stichting Welzijn Amersfoort voor beheer en exploitatie van wijkcentra stop te zetten. Daarbij is ook de ambitie uitgesproken om te kijken of er partijen in de stad zijn die belangstelling hebben om het beheer en de exploitatie over te nemen onder voorwaarde het pand ook open te stellen voor welzijnsactiviteiten. Op die manier kunnen wijkcentra behouden blijven voor de wijk.

De maatschappelijke overname van de wijkcentra gebeurt in 3 fasen. In de eerste fase is voor de wijkcentra 't Middelpunt, De Boerderij en Het Klokhuis een oproep gedaan in februari van dit jaar. Binnenkort start de tweede fase waarin De Trefhorst en De Driehoek voor maatschappelijke overname worden aangeboden. In de derde fase (in de loop van 2013) volgen De Sleutel en De Groene Stee.

Meer informatie over de maatschappelijke overname is te vinden in het webdossier Ontmoeting in de wijk onder spoor 4: www.amersfoort.nl/ontmoetingindewijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie