Rolf van As nieuwe Voorzitter Ondernemers Binnenstad Amersfoort

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Horeca-ondernemer Rolf van As is de nieuwe voorzitter van de Ondernemers Binnenstad Amersfoort. Tijdens de Algemene Leden Vergadering droeg Robin Hensen de voorzittershamer aan hem over. Van As is 25 jaar actief in de binnenstad als horeca ondernemer met onder meer In den Kleinen Hap, Happerij & Tapperij, stadscafé In den Grooten Slock en Ontdekjestad.nl.

De Ondernemers Binnenstad Amersfoort (OBA ) behartigt in eerste instantie de belangen van alle ondernemers die in de binnenstad actief zijn. Tevens is het bestuur van de OBA gesprek partner en aanspreekpunt voor de gemeente Amersfoort, als het gaat om het behouden en verbeteren van het ondernemers klimaat in de binnenstad en de daarop betrekking hebbende zaken en ontwikkelingen.

Van As momenteel voorzitter van het Platform Economie Binnenstad en bestuurslid van de Stichting Citymarketing is vijf jaar geleden een periode van 4 jaar voorzitter geweest van de afdeling Amersfoort van Koninklijke Horeca Nederland. In die tijd is de organisatiegraag verbeterd en is er een goede samenwerking ontstaan tussen de horecaondernemers en de gemeente Amersfoort. ,,Ik geloof in samenwerking van ondernemers. Er moet meer synergie en samenwerking ontstaan tussen ondernemers. Zo ontstaat er een ,,kracht'' in de stad die een positieve uitstraling zal hebben richting de consumenten en het toerisme'', aldus de nieuwe voorzitter. ,,We moeten de binnenstad van Amersfoort klaarstomen voor de toekomst. Het koopgedrag van de consument is sterk en met een enorme snelheid aan het veranderen door de crisis maar ook door de toename van het webwinkelen. Wij moeten hierop reageren als binnenstad en een antwoord hebben, anders verliezen wij de wedstrijd in de regio met andere steden. Momenteel kijken we of we op korte termijn gratis WiFi kunnen aanbieden aan het winkelend publiek en het toerisme. Tevens zijn we in de voorbereiding van een mooi project wat we 'Warehouse 033' noemen. De binnenstad willen we neerzetten als een groot warenhuis met daaraan gekoppeld een on- en offline omgeving. Dit wordt uniek in Nederland en daarmee zal Amersfoort zich onderscheiden van andere steden. We moeten aan kop komen van het peloton en laat duidelijk zijn dat we vijf jaar achter lopen in onze gezamenlijke visie en ontwikkeling in vergelijking met andere steden. Een mooie en grote uitdaging, die we alleen met elkaar als ondernemers, maar vooral ook in samenwerking met de gemeente, kunnen bereiken."

Het OBA bestuur heeft behalve een nieuwe voorzitter ook een nieuwe penningmeester, Marco Hammer en een nieuwe secretaris Eelco Boersma. Het nieuwe bestuur zal zich onder meer richten op het werven van nieuwe leden. Van As: ,,Met veel leden hebben we wat te vertellen in Amersfoort en kunnen we ook namens deze achterban zaken afstemmen met gemeente en andere betrokken partijen. Denk bijvoorbeeld aan collectiviteit kortingen bij toeleveranciers van energie, lease bedrijven, papier, bedrijfskleding en noem maar op ! Ook kunnen we dan communiceren met onze achterban en kunnen ondernemers gezamenlijk zaken vaststellen die aandacht of verandering behoeven. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om alle soorten ondernemers die actief zijn in de binnenstad, Horeca, detailhandel en vrije beroepen.

Voor meer informatie: www.oba-amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie