SWA start peuterscholen

4 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De SWA bouwt haar peuterspeelzalen om tot peuterscholen. In Vathorst en Nieuwland gaat de peuterschool al in augustus open.

Vanaf volgend jaar heeft de Stichting Welzijn Amersfoort (SWA) zestien peuterscholen verspreid over de hele stad. Eind juni heeft het college van b. en w. de welzijnsorganisatie een aanvraag voor een subsidie van voorschoolse educatie toegewezen. De SWA blijft zo de grootste aanbieder van voorschoolse educatie in Amersfoort. Dat voorschoolse onderwijs zal plaatsvinden op de peuterscholen..

,,Onze peuterscholen behouden het spelend ontwikkelen van onze peuterspeelzalen, maar zijn een nog betere voorbereiding op de basisschool. We werken volgens een voor het kind herkenbaar programma met leuke en leerzame thema's met daarbij veel tijd voor de kring, buitenspelen, knutselen, zingen, etcetera. Er is spelenderwijs veel aandacht voor de brede ontwikkeling van peuters", laat de organisatie weten.

Alle SWA peuterscholen zijn er voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Kinderen komen afhankelijk van de wensen van ouders op één of meer dagen spelen. De openingstijden van de SWA peuterschool zijn van 8:30 uur tot 13:30 uur. Vanaf januari 2013 kan er gekozen worden voor twee of meer korte dagdelen (van 2,5 uur) of één of meer hele ochtenden. De keuze van dagen is vrij en alleen afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen.

De peuterschool valt onder de Wet Kinderopvang waardoor werkende ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Voor kinderen die extra (taal)ondersteuning nodig hebben en voor ouders die geen aanspraak kunnen maken op kinderopvangtoeslag is er subsidie van de gemeente. Daarmee is de peuterschool toegankelijk voor alle peuters!

Vrijwel alle SWA peuterscholen zijn gevestigd in een basisschool. Zowel voor ouders als voor kinderen is dit prettig. Kinderen wennen op die manier vast aan de schoolomgeving. Op de peuterschool wordt gewerkt in groepen van maximaal 14 kinderen met twee leidsters volgens een programma waarbij de ontwikkeling van elk kind centraal staat. Daarmee sluit het concept ook inhoudelijk goed aan bij de basisschool.

Vathorst en Nieuwland krijgen al in augustus een peuterschool. In Vathorst is dat binnen brede school De Brink. In Nieuwland in wijkcentrum De Boerderij, dat naast de basisscholen gevestigd is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie