Zorginstellingen en Bibliotheken Eemland introduceren De Huiskamerbibliotheek

4 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Als alternatief voor de afgeschafte Bibliobus introduceren vier Amersfoortse zorginstellingen in samenwerking met Bibliotheken een nieuw initiatief: De Huiskamerbibliotheek

Zorginstellingen De Nijenstede, De Liendert, Amaris De Amerhorst en De Koperhorst hebben deze week met een officiële ondertekening hun samenwerking met Bibliotheken Eemland bevestigd. In september 2012 openen de vier zorginstellingen ieder een huiskamerbibliotheek. Deze nieuwe dienstverlening moet senioren en wijkbewoners een alternatief bieden na de sluiting van de Bibliobus en twee bibliotheekvestigingen.

De huiskamerbibliotheek bevat een aantrekkelijke collectie grootletterboeken, luisterboeken, literaire toppers en tijdschriften voor de bewoners van de zorginstelling, maar ook wijkbewoners zijn welkom. Boeken, cd's, dvd's en tijdschriften uit andere bibliotheekvestigingen kunnen gereserveerd worden. De lener krijgt thuis bericht zodra het gereserveerde opgehaald kan worden in de huiskamerbibliotheek. In iedere huiskamerbibliotheek zijn op vaste tijden vrijwilligers aanwezig om u te helpen.

De huiskamerbibliotheek heeft ruime openingstijden. U kunt er elke dag terecht om materialen te lenen of in te leveren. Dat wordt mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van een zelfbedieningscomputer, waarmee u eenvoudig zelf uw materialen op uw bibliotheekpas registreert.

De huiskamerbibliotheek heeft ook andere materialen. Zo is er een daisyspeler en een e-reader. De vrijwilligers leggen u graag uit hoe deze apparaten werken en welke voordelen ze bieden. Bovendien organiseert Bibliotheken Eemland samen met de instelling twee keer per jaar een leuke activiteit in de huiskamerbibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie