Sterke merken bij Louwman Amersfoort

18 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

Autoproducenten zijn de laatste jaren druk bezig met het ontwikkelen van alternatieven voor de traditionele verbrandingsmotoren. De Hybride auto’s, voertuigen die behalve een traditionele verbrandingsmotor ook een elektrische motor hebben, zullen in de toekomst de toon zetten. Zowel Toyota als Lexus zijn voorlopers op het gebied van de hybride techniek. Niet voor niets is de Toyota Prius een van de meeste verkochte hybride auto’s in Nederland.

AMERSFOORT - Louwman Amersfoort BV staat voor vakkundige verkoopadviseurs, een gedegen advies en een eersteklas service. Het is niet voor niets dat Toyota en Lexus Louwman beide merken toevertrouwde. In de autowereld zijn Toyota en Lexus toonaangevend voor wat betreft betrouwbaarheid, prestaties en vormgeving en het hybride rijden.

De nieuwste loot aan de hybride stam van Toyota is de Prius Plug-in Hybrid. Louwman verwacht dit model eind juli in de showroom te hebben. Deze Prius beschikt net als ,,de gewone’’ Prius over een benzinemotor en een elektromotor. Belangrijk verschil is dat de Prius Plug-in ook nog eens oplaadbaar is waardoor er 25 kilometer volledig elektrisch mee gereden kan worden. Daardoor is de auto zo zuinig er geen bijtelling betaald hoeft te worden. De accu van deze Prius laadt razendsnel op, binnen anderhalf uur is de accu weer op volle sterkte. Dankzij de extreme lage CO2 uitstoot van 49 g/km en een verbruik van slechts 2,1 l/100km is de Prius Plug-in Hybrid bovendien helemaal vrij van wegenbelasting en BPM. Lexus, het andere merk van Louwman Amersfoort, heeft zijn eigen hybridelijn van vijf modellen.

,,Hybride rijden moet je echt ervaren’’, aldus een woordvoerder van Louwman. ,,De auto is fluisterstil, het is echt heel bijzonder en niet te vergelijken met een traditionele auto. De hybridetechniek is nog niet zo heel oud, maar heeft zich nu al bewezen. Laatst hadden we hier een Prius met meer dan zes ton op de teller, maar de accu zag er nog uit als een zonnetje, nee qua betrouwbaarheid is er niets mis met een hybride motor.’’

Rijden voor het oude BPM-tarief dat kan met een van de vijftien Toyota Yarissen die Louwman net voor de overgang naar het nieuwe BPM tarief op 1 juli op kenteken heeft laten zetten. ,,Dat scheelt bij aanschaf toch al snel 1.000 euro, en daar hoef je verder niets voor te doen. Ik zou zeggen, kom naar de showroom en ervaar Louwman zelf.’’

Louwman Amersfoort BV

Ruimtevaart 4

3824 MX Amersfoort

033-4220800

www.louwman-amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie