Eis: vijftien jaar voor 'buttplug beroving'

3 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Deze poging tot moord op een 56-jarige Amersfoort is bijna een echte moord. Daarom hoort er een lange straf bij. Dat stelde de officier van justitie in Utrecht maandag over de bomaanslag die een 28-jarige man pleegde waarbij de Amersfoorter zwaar gewond raakte. De officier eiste 15 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord, woningoverval, verkrachting, brandstichting en vijf lichtere strafbare feiten.

De zaak kwam aan het rollen na een grote ontploffing bij de voordeur van de Amersfoorter aan de St. Annastraat op 2 december in Amersfoort. De politie vond de Amersfoorter zwaar gewond. Hij deed aangifte en hij vertelde dat hij met een buttplug was verkracht. Hij had een homoseksuele escort uit Purmerend uitgenodigd via internet. De verdachte werd opgespoord aan de hand van zijn telefoon. Hij had zijn vriendin gebeld en de avond van de aanslag. Ook zijn 28-jarige vriendin werd opgepakt. Zij had hem opgehaald in Amersfoort. De vrouw werd drie maanden geleden vrijgelaten.

De verdachte zweeg tegen de politie. Tijdens de zitting ontkende hij dat hij iets met de overval te maken had. Hij vertelde nu dat hij samen met een vriend naar Amersfoort was geweest. Die vriend had hij verder niet meer gesproken en hij wist niet wat die vriend verder gedaan had. De officier van justitie geloofde daar helemaal niets van. Ze moest toegeven dat het signalement niet al te duidelijk was. Maar de officier wees erop dat in de badkamer van de verdachte in Purmerend handschoenen waren gevonden met daarop het dna van het slachtoffer.

De verdachte had zich ook nog schuldig gemaakt aan winkeldiefstallen en huiselijk geweld. Hij had gedreigd zijn vriendin van het balkon te gooien. De officier eiste tegen de vrouw 240 uur werken en vijf maanden gevangenisstraf. Advocaat Michiel Lamers benadrukte dat er geen direct bewijs was tegen de zijn cliënt. De uitspraak is op 16 juli.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie