SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN UW COLLEGE

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

Nummer # (In te vullen door de raadsgriffie)

Datum: 27-06-2012 Hoogland

Aan : College van B&W

Steller vragen Ramón Smits Alvarez

Op 12 september 2012 zijn de verkiezingen voor de 2e kamer. Het is belangrijk om de opkomst te verhogen en er voor te zorgen dat de toegankelijkheid en bereikbaarheid van stembureaus goed is . Al enige tijd is erop het Amersfoort CS een mobiel stembureau tijdens verkiezingen aanwezig waar OV reizigers en andere kiezers gebruik van kunnen maken. Dit is grote succes gebleken de afgelopen verkiezingen. De PvdA wil kijken of er mogelijkheden zijn om bij belangrijke afslagen aan de A1/A28 ook een mobiel stembureau te realiseren, een soort van ,,Drive Inn'' stembureau op bijvoorbeeld een carpoolplaats of een grote parkeerplaats. De bedoeling is dat het voor kiezers die met de auto op weg zijn ook zij op een makkelijke manier haar stem kunnen uitbrengen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een bestaand stembureau te verplaatsen naar deze locatie, mogelijkheden rondom afslag Hoevelaken (stembureau Wieken Vinkenhoef) of Vathorst zijn in de ogen van de PvdA reële opties.

Uw College wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1. Kan het College aangeven wat zijn vinden van het idee om een ,,Drive Inn'' stembureau te realiseren bij de 2e kamer verkiezingen van 12 september 2012 bij een Amersfoortse afslag?

2. Is het College bereid om een ,,Drive Inn'' stembureau als proef bij de komende verkiezingen als proef te realiseren mogelijk i.s.m. het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties? Zo nee, waarom niet?

3. Is het College bereid de raad te informeren over de mogelijke vervolgstappen?

Ramón Smits Alvarez

PvdA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie