Han Bekkers gemeentesecretaris Amersfoort

26 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Han Bekkers is door het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort benoemd als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Sinds begin 2012 vervulde hij die functie al op interim-basis.

De afgelopen periode is een profiel opgesteld voor de invulling van de functie. Het college heeft daarop besloten om Bekkers te vragen zich kandidaat te stellen en de benoemingsprocedure met één kandidaat te doorlopen. Bekkers' analyse van zijn perspectief op de ambtelijke organisatie, het belang van de uitvoering van de gewenste ontwikkeling, zijn ervaring en senioriteit en de positieve ervaringen uit de afgelopen maanden vormden de basis voor dit besluit.

In een Raadsinformatiebrief heeft het college de gemeenteraad geïnformeerd over de gevolgde procedure en de gemaakte afspraken. Ook de medewerkers zijn geïnformeerd dat de heer Bekkers langdurig aan de organisatie verbonden blijft als de hoogste ambtenaar.

Bekkers is opgeleid tot architect en volkshuisvester aan de TU Delft, daarnaast volgde hij studies in psychologie, wijsbegeerte en economie. Hij was werkzaam in de gemeentelijke - en rijksoverheid, onder meer in Dordrecht, Rotterdam en Nijmegen en bij het ministerie van VROM. Ook was Bekkers voorzitter van de Vereniging van gemeentesecretarissen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie