'Dit is een mijlpaal voor Randenbroek Zuid'

13 juni 2012 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Voor huurders, kopers, aanwonenden en verdere betrokkenen werd maandagmiddag ter hoogte van de Heiligenbergerweg 144 het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van het bouwproject Randenbroek Zuid. In de eerste fase van het project worden er 116 woningen gebouwd. Daarvan zitten er 61 in de koopsector, bij 55 woningen gaat het om huurwoningen. Naast grondgebonden woningen komt er één appartementengebouw van drie verdiepingen met 18 appartementen.

door John Spijkerman

Om de eerste fase van de bouw mogelijk te maken werden al tien portiekflats aan de Haydnstraat gesloopt. Inmiddels is al meer dan zeventig procent van de koopwoningen verkocht. Daarom gaf De Alliantie het groene licht voor de bouw van de zogenaamde deelplannen 'Heuvel en Vallei'. ,,Nog niet alle koopwoningen zijn verkocht, maar in de voorverkoop zitten we op 70 procent'', vertelt projectleider Walter van de Veen. ,,Het is een mijlpaal voor Randenbroek Zuid dat het er komt. Dit is het eerste project voor Randenbroek Zuid. We staan stil bij de bouw van de eerste woningen en bij de nieuwe wijkingang'', geeft Van de Veen aan.'' De ontsluiting van de nieuwe wijk, vindt straks plaats via de Heiligenbergerweg.

De verwachting is dat de eerste woningen aan het eind van het jaar worden opgeleverd. Tegen die tijd moet er ook een groot geluidsscherm zijn geplaatst langs het stuk A28 dat naast de nieuwe woonwijk ligt. De plaatsing van het 11 meterhoge geluidsscherm was een voorwaarde om te mogen bouwen. ,,We hebben daarover een gesprek gehad met Rijkswaterstaat en met de gemeente'', vertelt Van de Veen. ,,We verwachten dat het geluidsscherm nagenoeg gereed is als de eerste woningen worden opgeleverd.

In totaal worden er in Randenbroek Zuid 279 woningen gebouwd. De tweede fase van het project laat nog even op zich wachten. Zes portiekflats aan de Weberstraat zullen pas in het tweede kwartaal van 2014 worden gesloopt. Daarna zou de bouw moeten beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie