Cees van Weerd de nieuwe stadsdichter van Amersfoort

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Oud-journalist en cabaretier Cees van Weerd wordt binnenkort door de gemeenteraad officieel benoemd tot stadsdichter van Amersfoort voor een termijn van twee jaar. Hij volgt hiermee de huidige stadsdichter Arjen van der Linden op, die de afgelopen periode een gepassioneerde, gedisciplineerde en onvermoeibare poëzie-ambassadeur van onze stad was.

Cees van Weerd won afgelopen dinsdag 5 juni in een bomvol Miles op de Hof zowel de jury- als de publieksprijs. De gedichten van Cees zullen elke maand gepubliceerd worden in de Stadsberichten van de gemeente Amersfoort. Bovendien zal hij net als Arjen van der Linden overal in de stad opduiken om zijn stadsgedichten te declameren.

Vier kandidaten voor het stadsdichterschap 2012-2014 namen het in een zinderende wedstrijd tegen elkaar op met een zelfgekozen gedicht en een gelegenheidsvers met als onderwerp de nieuwe toren van de Elleboogkerk. Achtereenvolgens Tjeerd Boorsma, Hans Goslinga, Jaap Lemereis en Cees van Weerd klommen op het podium voor hun performances. Zij hadden alle vier groot succes, maar uiteindelijk werd Cees dus de dolgelukkige winnaar: ,,Ik ben zeer betrokken bij de stad, er gaat veel fout dat bekritiseerd mag worden en er gaat veel goed dat bejubeld mag worden. We hebben de beste patat en bijna het beste studentenhuis van Nederland!" Geheel in stijl, namelijk met een briljante limerick, bedankte Cees het publiek en de jury voor zijn uitverkiezing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie