FrieslandCampina voornemens kaasverpakker IDB Belgium over te nemen

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Koninklijke FrieslandCampina N.V. heeft een overeenkomst getekend met Irish Dairy Board voor de overname van IDB Belgium N.V. IDB Belgium is een van de grootste Belgische verpakkers van kaas. De onderneming, die kaas verpakt voor een aantal internationale klanten, verkoopt eindproducten in het eigen land en exporteert naar elf andere landen. IDB Belgium is ook specialist op het gebied van het verpakken van diverse merkproducten. In 2011 kwam de omzet van IDB Belgium uit op ca. - 100 miljoen.

,,Met deze overname breidt FrieslandCampina haar marktpositie met voorverpakte kaas voor zowel retailers als horeca uit'', aldus Piet Hilarides, Chief Operating Officer bij FrieslandCampina en verantwoordelijk voor de business group Cheese, Butter & Milkpowder. "Deze overname draagt bij aan onze groeidoelstelling in onze strategie route2020.'

Luc Lamberigts, General Manager IDB Belgium: 'Ons sterke bedrijfspotentieel kan het beste worden gerealiseerd met de steun van een sterke partner waarmee we meer synergievoordelen kunnen behalen. Het Nederlandse FrieslandCampina is zo'n partner. FrieslandCampina is een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld, heeft kantoren en productielocaties verspreid over 26 landen en verkoopt producten in meer dan 100 landen.'

IDB Belgium verpakt al meer dan 50 jaar harde en halfharde kazen. De onderneming is een van de grootste verpakkers in België en levert aan retailers (zowel merk als huismerk), voedingsproducenten en de horeca. IDB Belgium is sinds 1988 een dochter van de Irish Dairy Board. Met ingang van maart 2011 zijn de activiteiten van IDB Belgium ondergebracht in een aparte juridische entiteit (N.V.).

IDB Belgium beschikt over een productiefaciliteit met vijftien verpakkingslijnen in Genk. De onderneming biedt een breed gamma aan verpakkingen en versnijdingsvormen. Geraspt of gesneden in blokken, kubusjes of frietjes of in plakken van 15 gram tot 6 kilogram. De fabriek telt ca. 160 medewerkers.

FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder is gericht op het optimaliseren van de melkvalorisatie voor de ledenmelkveehouders van FrieslandCampina. Merkkaas en de basisproducten kaas, melk en melkpoeder zijn de belangrijkste pijlers van route2020, de strategie van de onderneming.

IDB Belgium zal onafhankelijk blijven opereren en haar klanten optimaal blijven bedienen. De transactie, die onderworpen is aan goedkeuring van de lokale mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting worden afgerond op 31 juli 2012.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie